1.8.2014

MANSIKKAINEN BRITAKAKKU

Kesällä mulla itelläni on tapana syödä itseni puhki erilaisia tuoreita marjoja mansikoista mustikoihin. Viime lauantaina kun olin tulossa Jyväskylästä juteltiin meidän fudisjoukkueen wa-ryhmässä kiivaasti kaikista herkullisista kesäleivoksista ja siellä tuli puheeksi britakakku. Kyseistä kakkua en oo koskaan leiponut ja tottakai mun piti heti se päästä testailemaan. Tykkäsin tästä tosi paljon ja sovelsin vähän täyteohjetta omaan makuuni mieluisammaksi. Meiltä löytyi ainoastaan tähän hätään mansikoita, joten ne sai kelvata vaikka vadelmatkin olisi ollut mansikoiden seurana oiva lisä tähän herkkuun. Nyt kumminkin tän herkun pariin: IMG_9604 IMG_9609
Tarvitset: Kananmunia, venhäjauhoja, margariinia, sokeria, kevytmaitoa, leivinjauhetta, mascarpone tuorejuustoa, vanilijasokeria, tomusokeria, vispikermaa ja mantelilastuja.

Pohja:
150g margariinia
1 1/2dl sokeria
4 keltuaista
2 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2dl kevytmaitoa

Tee näin;
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Tarvitset kummatkin osapuolet, joten varo ettei valkuaiseen joudu keltuaista.
Vatkaa pehmeä rasva sekä sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi vuorotellen maitoa sekä jauhoseosta. Levitä taikina uunipellille ohueksi levyksi.

Pese kakkutaikina vispilöistä ja kuivaa ne huolellisesti.

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon. Levitä marenki kakkupohjan päälle ja lisää mantelilastut lopuksi.

Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten tasaisesti kahdeksi kakkupohjaksi.

Mascarponevaahto:
1 purkki Flora Vispiä (tai muuta vispikermaa, hehe.)
1 purkki Mascarpone tuorejuustoa
vanilija-, sekä tomusokeria maustamiseen

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää mascarpone huolellisesti vatkaten vaahdon joukkoon. Mausta vanilija- sekä tomusokerilla melko makeaksi. Leikkele mansikat palasiksi.  Levitä yhteen kerrokseen puolet vaahdosta ja puolet mansikoista. Tee päälliselle sama homma ja koristele mielenmaun mukaan.

Helppo kakku syntyy alle tunnissa. Helppoa ja yksinkertaista, sekä super herkullista. Mascarponevaahto on mulle uus juttu jonka keksin tehdessä vadelma-macaronsseja. Siitä tuli kerralla varmasti yksi lemppari kakkutäyte tuleviin synttärijuhliin, sekä muutenkin se maistuu hyvältä marjojen kanssa. Kesällä kyseiset herkkukakut on mun yks heikkouksista, pavlovasta puhumattakaan. Miten on, haluaisitteko muitakin reseptejä? Ehdotuksia saa antaa!

2 kommenttia:

  1. nam, mutta missä brookie-resepti! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin laittaa sen tänne tai sitten laitan sen sulle yv! ;-)

      Poista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox