27.10.2013

ITALIAN CIABATTA

043

On taas aika jakaa teille mun yks lemppari leipäohjeeni, ciabatta. Rakastan ciabattaleipää varsinkin, kun se on tuoretta. Siihen tarvitaan vain vehnäjauhoja, siirappia, vettä, suolaa, sokeria, hiivaa ja öljyä.

052

CIABATTA

5dl vettä
n. 10dl vehnäjauhoja (voit käyttää myös 2-3dl ruisjauhoa) 
1/2 pussia kuivahiivaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
ripaus sokeria

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää siihen hiukan jauhoja ja kuivahiiva. Sekoita ja lisää joukkoon öljy, siirappi, suola ja sokeri. Lisää jauhoja, kunne seos on pehmoista, muttei liian kovaa. 

056

Laita taikina kohoamaan tunniksi lämpimään paikkaan. Normaalisti ciabattan täytyy kohota n. 6 tunnin ajan, mutta minä en koskaan jaksa odottaa, niin sanotaan että tämä on nopea ciabatta meille herkkohipiäisille.

Vinkki!: Jos laitat taikinan mikroon, se kohoaa siellä nopeammin

060

Kun taikina on sen tunnin noussut, niin leivo pellille kaksi pitkää pitkoa ja painele niitä vähän kasaan, jolloin ciabatta leviää hiukan. Voit myös lisätä ciabatan päälle oliiveja, tomaattia tai rosmariinia, jos haluat. Minä tykkään ihan perus ciabatasta.

 Laita uuni tässä vaiheessa lämpeämään 250 asteeseen, jotta ciabatta ehtii vielä hetken nousta ennen paistoa. Iske uunin pohjalle keraamisessa kulhossa vettä. Vesihöyty saa aikaan leivälle rapean pinnan. Paista ciabattaa n. 20 minuuttia, että pinta muuttuu kauniin ruskeaksi.

063

Uunista tultua ciabatta näyttää ihanalta. Rapea jauhoinen pinta on suorastaan houkutteleva.

084

Älä kumminkaan laita uunista tulleen ciabatan päälle mitään pyyhettä, jos haluat pinnan säilyvän rapeana. Anna ciabatan jäähtyä.

104

Ja nauti iltapalaksi! Mun mielestä tää oli yks maailman parhaimpia ciabattaohjeita, mitä oon koskaan syönyt. Suosittelen jokaista kokeilemaan, sillä tämä leipä maistuu hyvältä vielä monen päivän päästäkin. Ja tämä leipä varmasti maistuu monelle! 


Postauksen ulkoasua muokattu 8.9.2015. Reseptiä ei ole muokattu.

16 kommenttia:

  1. Maisttuuko se siirappi erikoiselle?

    VastaaPoista
  2. Oii ihanan näköisiä, pitäisi itsekin kokeilla...:)

    VastaaPoista
  3. kauanko näitten pitää olla uunissa ?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho se on jääny pois! Joku 20 minuuttia!

      Poista
    2. tack :3 oli hyvvää

      Poista
  4. tästä on tullu mun vakkari ciabatta ohje! joka kerta onnistuu ja on tosi hyvää:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä tämä ciabatta on tosi hyvää!

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Hei, onko jauholaadulla merkitystä? Meinaan kun Italiassa jauhot luokitellaan niin tarkasti...käykö erikoisvehnäjauho, Durum vai mikä? Ja onko ensin uunin alataso ja sitten keskitaso vai laitatko suoraan keskelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Mie oon käyttänyt Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa, joka on laadultaan puolikarkeaa, ehkä hieman karkeampaa. Melko karkea jauho soveltuu ennemmin leivonnaisiin, koska karkealla jauholla haetaan enemmän kuohkeutta kuin sitkoa. Puolikarkealla saadaan sitkoa, joten uskon että erikoisvehnäjauho olis hyvä.

      Laitan ciabattan uuniin suoraan keskitasolle.

      Poista
    2. Kiitos, täytyypä heti kokeilla, uskon että on todella hyvää!!!

      Poista
  7. Oikein hyvää ja maistuvaa. Helppo tehdä ja onnistuu varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ohje on kyllä tosi helppo ja maistuu kyllä jokaiselle! :-)

      Poista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox